nieuws

Leverworstmerk Kips introduceert vier vegaproducten

Industrienieuws 3839

Zwanenberg Food Group introduceert onder het Kips-merk vier vega-producten: vegetarische leverworst, paté, smeerleverworst en filet americain. Het is het eerste vega-assortiment dat onder het Kips-merk wordt geïntroduceerd. De producten worden vooralsnog een jaar lang exclusief via Albert Heijn aangeboden, voor het eerst in de laatste weken van 2018.

Leverworstmerk Kips introduceert vier vegaproducten
Afbeelding: Kips / Zwanenberg Food Group

Kips is tot nu toe vooral bekend van de leverworst en sinds een aantal jaren ook van andere vleesproducten, snacks en vleeswaren. De keuze om daar nu vegaproducten aan toe te voegen, wordt ingegeven door veranderende consumentengewoonten.

Brede doelgroep

‘Wij constateren al geruime tijd dat de consumptie van vlees jaarlijks iets terugloopt. Flexitariërs kiezen ervoor af en toe geen vlees te eten. Wij spelen daarop in door nu ook vegaproducten onder het Kips-merk te brengen. Daarbij mikken we op een brede doelgroep; ook vegetariërs en veganisten, want er zitten geen dierlijke eiwitten in deze nieuwe Kips-producten’, aldus Jo-Anne van der Laan, marketingmanager bij Zwanenberg Food Group. ‘De smaak is en blijft natuurlijk het belangrijkste aankoopcriterium. Alle vier Kips vega-producten komen in een onafhankelijke smaaktest onder consumenten beter uit de bus dan vega-producten van andere merken die al verkrijgbaar zijn.’

Communicatie en verpakking

De Kips-producten zijn in de winkel duidelijk te herkennen. De productnamen vermelden ‘vega’ en het Kips-logo – normaal gesproken rood – is groen bij de vegaproducten.

Van week 47 tot en met 51 loopt de introductiecampagne voor de nieuwe Kips-producten. Eerst drie weken lang met een commercial op diverse tv-zenders. Aanvullend en uitlopend naar week 51 heeft Kips online-acties gepland. Reclamebureau Alfred tekent voor de creatieve uitingen. In de laatste weken van 2018, dus vlak voor Kerstmis, verzorgt Albert Heijn een eigen introductiecampagne.

Leidend Europees concern

Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1600 medewerkers en een omzet van circa €400 miljoen. Zwanenberg behoort tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleesconserven en snacks. Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam Zwan) naar meer dan honderd landen wereldwijd. Daarnaast produceert Zwanenberg soepen, sauzen en vegetarische producten. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Foto's

Reageer op dit artikel