nieuws

Koen van Bergen stapt over van Rabobank naar Vion

Industrienieuws 484

Vion heeft bekendgemaakt dat Koen van Bergen, op dit moment werkzaam als sectormanager Varkenshouderij bij Rabobank, per 1 januari 2019 in dienst treedt bij Vion Pork als director Livestock and Supply Chains. Van Bergen krijgt hiermee de operationele leiding over de afdeling Farming.

Koen van Bergen stapt over van Rabobank naar Vion
Koen van Bergen. Foto: Twitter.com/bergenkoen

‘De structuur van de Nederlandse varkenshouderij is sterk in beweging. Gewijzigde regelgeving van onder andere provincies, maar ook de nieuwe visie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit die sterk inzet op circulaire landbouw in gesloten ketens, leiden ertoe dat de varkenshouderij in Nederland aan de vooravond van een belangrijke transitie staat’, aldus Vion.

Vraaggestuurde ketens

Vion heeft de afgelopen jaren sterk ingespeeld op de ontwikkeling van vraaggestuurde ketens met de introductie van innovatieve Good Farming-concepten. Naast Good Farming Star (het concept voor varkensvlees met 1 ster Beter Leven-keurmerk), vormen Good Farming Organic (biologisch varkensvlees onder het label van De Groene Weg) en Good Farming Balance (varkensvlees voor de internationale markten) de leidende ketenconcepten. Op de foodbeurs Anuga werd afgelopen jaar Robusto, een kwalitatief hoogwaardige ham voor het topsegment van de Europese vleeswarenindustrie geïntroduceerd.

Optimale rendementdoelstelling

Vion verwacht dat de structuurontwikkeling van de Nederlandse varkenshouderij de komende jaren versneld zal doorzetten. ‘De ontwikkeling van vraaggestuurde ketens zal daarbij een belangrijke rol gaan spelen. In de marktbenadering van Vion heeft de varkenshouder een centrale positie. Vion ziet het als haar opdracht om ervoor te zorgen dat iedere varkenshouder/partner zijn optimale rendementdoelstelling realiseert. Slechts onder die voorwaarde is een gezonde toekomst van de varkenshouderij in Nederland gewaarborgd.’

Versneld doorbouwen

Van Bergen krijgt de opdracht om de komende jaren versneld door te bouwen op de ontwikkeling van nieuwe concepten – op basis van vraaggestuurde ketens – en een daarmee samenhangende verdere versterking van de aanvoerstructuur. Hij zal gaan rapporteren aan John de Jonge, die vanaf 1 januari 2019 de positie van chief operations officer (coo) binnen Vion Pork zal overnemen van Frans Stortelder.

Zeer ervaren director

Frans Stortelder, coo Pork: ‘Met Koen van Bergen krijgen we een zeer ervaren director binnen onze organisatie, met grote kennis en specialisatie in de varkenshouderijketen. Vanuit zijn ervaring binnen Rabobank achten we de heer Van Bergen bij uitstek geschikt om onze aanvoerorganisatie verder te ontwikkelen in de strategische richting die we zijn ingeslagen.’

Internationale vleesproducent

Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en
sales support offices in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800
werknemers een omzet van €5,1 miljard.

Reageer op dit artikel