nieuws

Vion wint Hamel Business Award 2018

Industrienieuws 318

Vion heeft 17 oktober tijdens het Nederland-Korea Business Gala in Seoul de Hamel Business Award 2018 gewonnen. Dit is een award voor bedrijven die substantieel bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. Vion levert al meer dan twintig jaar kwalitatief hoogwaardig varkensvlees aan Korea. De prijs werd in het bijzonder toegekend vanwege de investeringen van Vion in duurzaamheid en dierenwelzijn.

Vion wint Hamel Business Award 2018
Eric de Jong, Maiko van der Meer (Vion) en Ruth Emmerink (Nederlandse ambassade)

De prijs werd door Ruth Emmerink, Deputy Ambassador bij de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea, uitgereikt aan Maiko van der Meer – Chief Commercial Officer binnen Vion Pork – en Eric de Jong – als Countrymanager verantwoordelijk voor de verkoop in Zuid-Korea. Vion’s Corporate Social Responsibility-strategie was een doorslaggevende factor voor het toekennen van de award. Het vlees van Vion werd genoemd als een uitstekend voorbeeld van de hoge kwaliteit producten die vanuit Nederland aan Korea geleverd worden.

Bij het uitreiken van de prijs benadrukte Ruth Emmerink de inspanningen van Vion om de ketens te verduurzamen en te investeren in dierenwelzijn. Maiko van der Meer reageert: ‘Vion is heel trots en blij met het winnen van deze prijs. Het is een erkenning voor de goede handelsrelatie met onze Koreaanse partners.’ Tussen Vion en Korea bestaat een meer dan twintigjarige handelsrelatie.

Hamel Business Award 2018

De Hamel Business Award is een award voor bedrijven die substantieel bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. De winnaars van de award worden geselecteerd door een onafhankelijke jury, gebaseerd op business performance, innovaties voor een duurzame toekomst en bijdragen aan de Nederlands-Koreaanse economische betrekkingen.

Wie was Hamel?

Hendrik Hamel* was een Nederlands zeevaarder. Hij is vooral bekend geworden door het verslag van zijn schipbreuk en jarenlang verblijf in Korea dat in Europa tijdenlang de enige bron van informatie was over dat land. In Nederland is hij bijna vergeten, maar de (Zuid-)Koreanen zien Hamel als een nationale held omdat hij hun land bekendheid gaf in het Westen. Hij was, tot de komst van voormalig coach van de Koreaanse voetbalploeg Guus Hiddink, de beroemdste Nederlander in Zuid-Korea  (*bron: Wikipedia).

Reageer op dit artikel