nieuws

VanDrie Group verwacht dit jaar kalfsvlees te exporteren naar China

Industrienieuws 532

Vleesverwerker VanDrie Group verwacht nog dit jaar de eerste partij kalfsvlees te kunnen afzetten in China. Dit meldt het Financieel Dagblad.

VanDrie Group verwacht dit jaar kalfsvlees te exporteren naar China
Foto: VanDrie Group

Na vijftien jaar onderhandelen is de Nederlandse kalfsvleessector erin geslaagd toegang te krijgen tot de Chinese markt. ‘We wachten op inspectie door de Chinezen van onze bedrijven in Nederland’, zegt directeur Henny Swinkels tegen het Financieel Dagblad. ‘Daarna kan het snel gaan. We beginnen als VanDrie met kalfsvlees, maar willen later ook organen en pootjes leveren.’

Protocol Kalfsvlees

Op 4 juli dit jaar werd het Protocol Kalfsvlees ondertekent door de Chinese minister Ni Yuefeng (General Administration of Customs) en minister Carola Schouten van het Ministerie van Landbouw. Tijdens een High Level Meeting in Den Haag werden de handtekeningen gezet onder een protocol met een reeks werkafspraken, die de feitelijke export een forse stap dichterbij brachten.

Vleesconsumptie in China

De vleesconsumptie in China laat een stijgende lijn zien, mede door de hogere levensstandaard. Maar veel kalfsvlees eten de Chinezen nog niet. VanDrie Group gaat daarom in sectorverband investeren in voorlichting en promotie. Swinkels verwacht dat VanDrie in 2021 voor 20 miljoen tot 30 miljoen euro vlees zal verkopen in China. ‘Het wordt onze grootste markt buiten Europa.’

Lees in de derde industriespecial van Vleesmagazine een uitgebreid interview met Henny Swinkels. Deze verschijnt op 5 oktober. Nog geen abonnee? Vraag dan snel een voordeelabonnement aan. 

Reageer op dit artikel