nieuws

NVWA wil praten met Vion over claim willekeur

Industrienieuws 660

Voeselwaakhond NVWA wil praten met Vion over de situatie die is ontstaan rond de slachterij in Leeuwarden. Vion luidde eerder deze week de noodklok over de controles daar en beschuldigde de controle-instantie van willekeur. Vion dreigde met juridische stappen tegen de NVWA.

NVWA wil praten met Vion over claim willekeur

De woordvoerder van de NVWA wil tegenover het agrarisch vakblad Boerderij niet uitleggen waarover zal worden gesproken, maar bevestigt dat er gesprekken komen. Daarmee lijkt het dreigement rond juridische stappen van de baan. Vion wil op dit moment ook geen verder commentaar meer geven op de situatie.

Gedetailleerdere keuringsgegevens

Vorige week zegde de NVWA ook toe dat het met gedetailleerdere keuringsgegevens zou komen. Er was gevraagd naar een overzicht van het aantal keuringen per kwaliteitsklassen, in het noorden en in de rest van het land, zodat de dienst zijn beweringen over slechter vee in het noorden zou kunnen staven. Nu worden deze gegevens even vastgehouden.

Reageer op dit artikel