nieuws

Vion introduceert premium Robusto-ham op Spaanse markt

Industrienieuws 2790

Na de succesvolle introductie op de Italiaanse markt, gaat Vion zijn premium-ham Robusto ook aanbieden aan hammendrogers in Spanje.

Vion introduceert premium Robusto-ham op Spaanse markt
Vion presenteert de Robusto-ham aan Spaanse hammendrogers tijdens de Alimentaria, de grootste voedingsbeurs in Spanje. (foto: Vion)

Robusto-ham onderscheidt zich door zijn gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie. De premium kwaliteit van de ham en de herkomst uit het ketenconcept Good Farming Balance, zijn belangrijke verkoopargumenten.

Alimentaria

Vion presenteert de Robusto-ham aan Spaanse hammendrogers tijdens de Alimentaria, de grootste voedingsbeurs in Spanje, die dit jaar van 16 tot 19 april plaatsvindt in Barcelona.

Marktvraag

In Spanje is er vraag naar geschikte hammen als grondstof voor de productie van Serrano, de bekende Spaanse gedroogde ham. De vraag naar Serranoham groeit, zowel nationaal als internationaal. Spaanse hammendrogers vragen meer en meer om kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, om aan deze vraag tegemoet te kunnen komen. Vion speelt hier met de introductie van Robusto-ham op in.

Onderscheidend

Vion gaat de ham in Spanje als een premium-product aanbieden aan een selecte groep hammendrogers. Maiko van der Meer, chief commercial officer (cco) binnen Vion Pork, ziet grote potentie op de Spaanse markt. ‘Ons Robusto-stempel staat voor de allerhoogste kwaliteit. De Robusto-hammen zijn het perfecte uitgangsmateriaal voor de top van de Spaanse drooghamindustrie, die zich richt op Serranoham. De Robusto-hammen worden speciaal geselecteerd door de vakmensen van Vion en zijn gecertificeerd voor diverse internationale afzetmarkten.’

Good Farming Balance

Een belangrijk voordeel is daarnaast dat de Robusto-hammen uit een geborgde aanvoerketen afkomstig zijn: het Good Farming Balance-programma dat Vion vorig jaar introduceerde. Daarbij kiezen varkenshouders voor een speciale aflevermodule. De Robusto-hammen komen uit de modules, waarbij de varkens zwaarder worden afgeleverd; wat de hoogste kwaliteit (vette) hammen mogelijk maakt. Na een scherpe interne selectie, levert Vion Pork de hammen vervolgens aan de Spaanse afnemers.

Lees ook: Herstructurering neemt hap uit winst Vion

Lees ook: Ronald Lotgerink nieuwe ceo Vion

Foto's

Reageer op dit artikel