nieuws

Geen extra vergoeding medewerkers Hilckmann

Industrienieuws 335

Ontslagen medewerkers van het gesloten Slachthuis Nijmegen en Vleeshandel Hilckmann hebben geen recht op extra compensatie. Volgens de kantonrechter in Nijmegen hebben hun vroegere werkgevers voldoende aangetoond dat het echt nodig was om de stekker uit de ondernemingen te trekken.

Geen extra vergoeding medewerkers Hilckmann
Foto: archief Vleesmagazine

Het gaat om een procedure die door vakbond FNV namens een groot aantal oud-werknemers was aangespannen. Eerder had de rechter al bepaald dat de zusterbedrijven aan hun voormalig personeel wél de zogeheten transitievergoeding moesten uitkeren.

China

De directie besloot begin 2016 de deuren dicht te gooien omdat werd afgestevend op een faillissement. Dat kwam doordat er opeens geen varkensvlees meer naar China kon worden geëxporteerd. Daardoor kwamen zo’n tweehonderd mensen op straat te staan.

Gemeente Nijmegen

Onlangs werd duidelijk dat er nog wel een schadevergoeding moet worden betaald aan de gemeente Nijmegen. Kort voor de sluiting had die namelijk 21 miljoen euro overgemaakt om een verplaatsing van het werk naar het naburige Cuijk te helpen bekostigen. Die verhuizing is er echter nooit meer van gekomen.

Reageer op dit artikel