nieuws

Pluimveeslachthuis dicht om overtredingen

Industrienieuws 96

Een pluimveeslachthuis dat volgens inspecteurs structureel regels voor dierenwelzijn en -gezondheid overtreedt, gaat voorlopig dicht. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vrijdag bekendgemaakt.

Pluimveeslachthuis dicht om overtredingen
Archief Vleesmagazine

Het slachthuis moet een goed onderbouwd plan van aanpak indienen voordat er weer kippen geslacht mogen worden, aldus de toezichthouder. Bij het bedrijf in het noorden van het land zijn uiteenlopende zaken ‘structureel niet op orde’, zei een NVWA-woordvoerder in toelichting.

‘Bijvoorbeeld bij de aanvoer van levende dieren. De kratten waarin ze zaten waren vaak kapot en werden niet goed gestapeld. Dat heeft geleid tot gebroken vleugels.’ Ook bij de verplichte bedwelming van kippen ging het weleens mis.

Langdurig traject

‘Het ging niet altijd om zware problemen, maar het gaat om een langdurig traject’, legde de woordvoerder uit. ‘Sinds eind 2016 hebben we het bedrijf diverse keren aangesproken.’ De gewenste verbeteringen bleven echter uit.

De NVWA wil niet bekendmaken om welk bedrijf het gaat.

Reageer op dit artikel