nieuws

Varkens in Nood: ‘Beloning van €3000 voor klokkenluider slachterij’

Industrienieuws 79

Dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood roept sinds maandag 27 maart mensen die werken in een slachthuis of daar gewerkt hebben op om misstanden te melden. De Rotterdamse zakenman en dierenvriend Ed Albers zegt een beloning van €3000 toe voor klokkenluiders met gedegen berichten over misstanden in slachterijen.

Varkens in Nood: ‘Beloning van €3000 voor klokkenluider slachterij’

Varkens in Nood zegt inmiddels al contact te hebben gehad met oud-werknemers van slachterijen die het beeld van de stichting, dat ook in Nederland misstanden in slachterijen voorkomen, bevestigen. ‘Helaas durft hiervan nog niemand in de media te komen’, aldus de dierenwelzijnsorganisatie.

Moed

Directeur Hans Baaij: ‘Het getuigt van moed als mensen uit de school willen klappen en hun verhaal, al dan niet anoniem, voor de media willen doen. We zijn daarom zeer blij dat Ed Albers hier een beloning voor beschikbaar stelt. Hopelijk trekt het mensen over de streep. Vanzelfsprekend zullen we van te voren het realiteitsgehalte van de verhalen goed controleren.’

Melding doen

(Oud-)werknemers en andere betrokkenen van slachterijen die met misstanden bij varkens, herkauwers of pluimvee te maken hebben of hebben gehad, kunnen contact met Varkens in Nood opnemen via e-mailadres info@varkensinnood.nl of telefoonnummer (020) 617 77 57 (tijdens kantooruren). Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Reageer op dit artikel