nieuws

Trage groei voor vleesgigant Tönnies

Industrienieuws 54

Het grootste vleesbedrijf van Duitsland, Tönnies, heeft een jaar van magere groei achter de rug. Het bedrijf zag de omzet in het voorbije handelsjaar autonoom met 0,8 procent toenemen tot €6,35 miljard. De onderneming noemt ‘moeilijke marktomstandigheden’ als belangrijkste oorzaak voor het tegenvallende resultaat.

Trage groei voor vleesgigant Tönnies

De absolute omzettoename is groter door de overname van branchegenoot Tican in Denemarken. Het bedrijf slachtte 20,4 miljoen varkens, 2 procent meer dan een jaar eerder. De groei kwam echter vooral uit het buitenland. ‘De tijd van stevige groei in Duitstand is voorbij. Dat moeten we gewoon erkennen’, zei Clemens Tönnies namens de directie in een toelichting.

Door de overname van Tican, die met terugwerkende kracht op 1 oktober 2015 werd uitgevoerd, steeg het aantal werknemers met 2000 naar 12.500. Tönnies doet geen uitspraken over de winstgevendheid van het bedrijf en hoeft dat als familie-onderneming ook niet te doen.

Reageer op dit artikel