nieuws

Tönnies raakt exportvergunning China kwijt

Industrienieuws 229

Het Duitse slachterijconcern Tönnies mag vanuit zijn locaties in Rheda-Wiedenbrück en Weissenfels tijdelijk geen varkensvlees naar China exporteren. Naar verluidt zouden er op die twee locaties veterinaire fouten zijn geconstateerd. Tönnies is in gesprek met de Chinese overheid en is ervan overtuigd dat het de exportvergunning snel weer terug krijgt.

Tönnies raakt exportvergunning China kwijt

André Vielstädte, woordvoerder van Tönnies zegt dat de redenen van het intrekken van de vergunning onbekend zijn. ‘Wanneer er meer informatie bekend is over de redenen van het intrekken van de exportvergunning, gaan we samen met de Chinese overheid op zoek naar een oplossing.’

China is een belangrijke exportmarkt voor varkensvlees uit de EU. Vooral dankzij de stijgende Chinese vraag naar varkensvlees, stegen het afgelopen jaar de Nederlandse en Duitse varkensprijzen. Als Tönnies lang geen varkensvlees naar China mag exporteren, is het aannemelijk dat ze hun varkensprijzen moeten laten zakken.

Reageer op dit artikel