nieuws

Mogelijk flinke wijzigingen bij Vion op komst

Industrienieuws 323

De kans dat ZLTO in 2017 een substantieel deel van de aandelen Vion verkoopt is reëel, schrijft het vakblad Boerderij. Volgens het landbouwblad kunnen zowel ZLTO als Vion het geld goed gebruiken. ZLTO spreekt nog altijd historisch vermogen aan om de rekening te betalen, en Vion moet verder investeren, om haar varkensvleesdivisie boven water te trekken en te groeien op de rundvleesmarkt.

Mogelijk flinke wijzigingen bij Vion op komst
Archief Vleesmagazine

Voor Vion was 2016 een jaar van stabiliteit. Geen vertrekkende topmannen, geen gekke geruchten over financiële zorgen en de aankondiging van stevige investeringen in Duitsland en Nederland. De in september 2015 aangetreden topman Francis Kint presenteert zichzelf als een realist die het geld voor investeringen bijeenschraapt.

Maar de kans dat de druk in 2017 toeneemt, is groot. In 2015 wist Vion net aan zwarte cijfers te schrijven, maar een nettowinst van €22 miljoen op een omzet van €4,6 miljard is mager. Bovendien werd grof geld verloren op de productie van varkensvlees. Kint zei recent tegen het Duitse vakblad Top Agrar te verwachten dat de resultaten met rundvlees en foodserviceproducten in 2016 vergelijkbaar zijn met 2015.

Reageer op dit artikel