nieuws

Plukon ziet vooral internationaal groeikansen

Industrienieuws 72

De Nederlandse vleesverwerker Plukon ziet vooral groeikansen in het buitenland. De onderneming bouwt in Polen samen met een partner een nieuwe pluimveeslachterij, terwijl het in Frankrijk branchegenoot Groupe DUC overneemt. ‘In landen als Frankrijk en Polen kunnen we onze kennis inbrengen en flink groeien.’

Plukon ziet vooral internationaal groeikansen
Archief Vleesmagazine

Dat zegt topman Peter Poortinga van Plukon in Het Financieele Dagblad. Die groeisituatie ligt in Nederland en een aantal andere landen wel anders, zegt hij. ‘In West-Europa stagneert de markt en heb je veel vergunningen nodig om uit te breiden.’ Door de transacties groeit de omzet van Plukon, nu zo’n €1,4 miljard, met €300 miljoen.

Polen

Polen is volgens Poortinga ‘de grootste pluimveeproducent van Europa’. Derhalve is het goed voor Plukon om juist daar te investeren. Met de aankoop van Groupe DUC, van investeerder Groupe Verneuil en een Bretonse coöperatie, gaat Plukon voor het eerst produceren in Frankrijk zelf. Onderdeel van de transactie is de belofte om de komende drie jaar €20 miljoen te investeren in moderniseringen en het Franse bedrijf met €11 miljoen te herkapitaliseren.

Reageer op dit artikel