nieuws

Slachterij Vogler-fleisch failliet door te dure varkens

Industrienieuws 90

De Duitse slachterij Vogler-fleisch verkeert in financieel zwaar, meldt Boerenbusiness op haar website. De redenen liggen volgens de directie van de slachterij bij de te dure varkens en stroeve vleesmarkt.

Slachterij Vogler-fleisch failliet door te dure varkens

De Duitse slachterij, die voornamelijk Duitse varkens verwerkt, draait sinds kort nog maar op 20 procent van haar kunnen. Vogler-fleisch heeft een herstructureringsplan bij de bank aangevraagd om het voortbestaan van het bedrijf te kunnen redden, meldt Boerenbusiness. Het plan ligt momenteel bij de schuldeisers en curator. Zij beslissen binnenkort of ze nog toekomst zien in de slachterij.

Varkensprijs

De slachterij heeft in een reactie laten weten dat de financiële problemen vooral door te hoge grondstofprijzen komt.

Reageer op dit artikel