nieuws

Van Hessen Groep en De Winter Natuurdarmen bundelen krachten

Industrienieuws 342

De Winter Natuurdarmen en de Van Hessen Groep hebben met ingang van 15 september hun krachten gebundeld binnen één organisatie. Hiermee is De Winter Natuurdarmen opgenomen in de Van Hessen Groep.

Van Hessen Groep en De Winter Natuurdarmen bundelen krachten
Elliot Simon (ceo van Van Hessen Groep), Maarten Tromp (managing director Van Hessen Europe), Walter De Winter (coo van De Winter Natuurdarmen) en André De Winter (ceo van De Winter Natuurdarmen) (v.l.n.r.) bij het ondertekenen van de overeenkomst voor de integratie van De Winter binnen Van Hessen Groep. Foto: Van Hessen Groep / De Winter Natuurdarmen

‘Beide bedrijven hebben meer dan 25 jaar een hechte relatie. De activiteiten, de inkoop- en afzetmarkten en de focus op kwaliteit sluiten goed op elkaar aan. Door het bundelen van kennis en ervaring versterken de bedrijven elkaar in de verschillende schakels van de keten. Door de samenwerking binnen de groep komen de Van Hessen Groep en De Winter Natuurdarmen optimaal tegemoet aan de toenemende vraag naar natuurdarmen van constante hoge kwaliteit’, lichten beide bedrijven toe.

Grote passie

De Winter Natuurdarmen en Van Hessen Groep delen ‘een grote passie voor het product’. Beide bedrijven hanteren ‘een hands-on managementstijl en hebben een sterke focus op kwaliteit’. De Winter Natuurdarmen wordt onderdeel van de Van Hessen Groep. Met de krachtenbundeling richten de bedrijven zich op de lange termijn en op continuïteit in de relatie met klanten en leveranciers.

Prachtig en gezond bedrij

Elliot Simon, ceo Van Hessen Groep: ‘De Winter Natuurdarmen is een prachtig en gezond bedrijf met een goede reputatie. Door onze jarenlange samenwerking kennen wij elkaar goed. Beide bedrijven streven naar continuïteit, markt- en productleiderschap in onze industrie. De verdere bundeling van onze krachten is daarom een hele logische stap.’

Continuïteit

De Winter Natuurdarmen zet binnen de Van Hessen Groep haar activiteiten onder eigen naam voort. André De Winter houdt de dagelijkse leiding van De Winter Natuurdarmen. André De Winter: ‘Als familiebedrijf hechten wij grote waarde aan de continuïteit van ons bedrijf. Wij voelen ons thuis bij de Van Hessen Groep waarmee wij al 25 jaar een hechte relatie hebben. Wij brengen een schat aan ervaring bij elkaar in de verwerking, selectie en distributie van natuurdarmen. Dat is een duidelijke meerwaarde voor onze klanten en onze leveranciers.’

Marktleider

Opgericht in 1902 als familiebedrijf is de Van Hessen Groep uitgegroeid tot marktleider in natuurdarmen. De Van Hessen Groep heeft kantoren en productiebedrijven in 13 landen en is actief in meer dan 60 landen. Van Hessen Groep is ook actief als verwerker van dierlijke bijproducten en levert hoogwaardige grondstoffen aan de farmaceutische industrie. Voor de Van Hessen Groep werken wereldwijd ruim 2000 medewerkers. In 2015 realiseerde Van Hessen Groep een omzet van ruim €200 miljoen

Lokeren

De Winter Natuurdarmen produceert en verwerkt natuurdarmen en dierlijke bijproducten. Het familiebedrijf is in 1957 opgericht door de ouders van de huidige directieleden André en Walter De Winter. Het bedrijf is gevestigd in het Belgische Lokeren. Voor De Winter Natuurdarmen werken 150 medewerkers in binnen- en buitenland. De Winter Natuurdarmen behaalde in 2015 een omzet van ruim €16 miljoen.

Reageer op dit artikel