nieuws

Vion investeert in nieuwe runderslachterij in Noord-Nederland

Industrienieuws 66

Vion gaat investeren in een nieuwe slachterij voor runderen in Noord-Nederland en zet hiermee de samenwerking voort met de Waddenvlees groep, bekend van onder andere het merk Waddenrund. De investering maakt volgens Vion kortere transportafstanden en betere condities mogelijk voor de dieren in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland.

Vion investeert in nieuwe runderslachterij in Noord-Nederland
Vion investeert in nieuwe slachterij in Noord-Nederland.

Vion en de Waddenvlees groep werken al meer dan tien jaar samen in de vleesindustrie en versterken hiermee hun samenwerking. De Waddenvlees groep, zal in samenwerking met Vion de aanvoer van runderen verzorgen voor de nieuw te bouwen slachterij. De slachtactiviteiten in Dokkum worden beëindigen en vervangen door andere vleesverwerkende activiteiten.

Biologisch rundvlees
De nieuwe slachterij zal zich toeleggen op het slachten en verwerken van rundvlees, waaronder biologisch rundvlees waarvan de markt groeiend is en waar Vion en de Waddenvlees groep samen marktleider zijn. Hiervoor is Vion in contact met de lokale autoriteiten over een locatie met een capaciteit van ongeveer 2.500 runderen per week. Het bedrijf zal naar verwachting werk bieden aan circa 100 mensen.

Francis Kint, CEO Vion: ‘Dit project is goed nieuws voor alle partijen. We krijgen daarmee een locatie in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland, met kortere transportafstanden en daaarmee minder reistijd als gevolg. Met de nieuwe investering werken we aan kortere ketens met betere transparantie, voedselveiligheid en kwaliteit. Daarmee kunnen we ook verder werken aan duurzame vleesconcepten, zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees.’

Dierenwelzijn

In 2014 en 2015 heeft Vion flink geïnvesteerd in haar productielocaties in Nederland en Duitsland in onder meer Groenlo, Vilshofen en Landshut. Binnenkort wordt een grote uitbreiding van de locatie Waldkraiburg afgerond. Het project in Noord-Nederland past volgens de Vion-directie in de strategie van verbetering van dierenwelzijn, regionaliteit en een optimale infrastructuur.

Reageer op dit artikel