nieuws

Deelnemers Kennisdag N&S over ‘Arbo’ krijgen antwoord op eigen casussen

Industrienieuws

N&S Quality Consultants, een bureau dat ‘regelt, ontzorgt en meedenkt als het gaat over kwaliteit, voedselveiligheid, arbo en duurzaamheid’, heeft op woensdag 16 maart een informatieve bijeenkomst gehouden voor haar leden van het Kenniscentrum. Deze middag stond in het teken van Arbo.

Deelnemers Kennisdag N&S over ‘Arbo’ krijgen antwoord op eigen casussen
Door de grote interesse, werd de zaal gevuld met 22 geïnteresseerden uit verschillende branches. Foto: N&S Quality Consultants

Door de grote interesse, werd de zaal gevuld met 22 geïnteresseerden uit verschillende branches. Na een korte introductie van de sprekers, werd inhoudelijk in gegaan op de volgende onderwerpen:

  • Overgang van OHSAS 18001 naar ISO 45001 (arbo-managementsysteem)
  • Toepassing van de arbeidsomstandighedenwet in de praktijk

Probleemcasus

Ter afsluiting werd een rondetafelsessie gehouden, waarbij alle aanwezigen een probleemcasus konden voorleggen. Enkele vragen die naar voren kwamen, waren:

  • Hoe ga je om met vergrijzing binnen het bedrijf?
  • Ben je als werkgever altijd verplicht je medewerkers een arbo-training te geven?
  • Hoe zet je een arbo-beleid op?
  • Hoe ga je om met medische ‘aandoeningen’ van medewerkers die gevaarlijke situaties zouden kunnen opleveren (zoals allergieën, diabetes en epilepsie)?
  • Hoe ga je om met de verantwoordelijkheden op arbo-gebied bij een gedeelde werkomgeving met een ander bedrijf?
  • Op welke wijze kan mijn apparatuur CE-goedkeuring krijgen?

Van gedachten wisselen

‘De behandelde casussen werden naar tevredenheid beantwoord door de specialisten van N&S Quality Consultants’, aldus Erika Verwer, communicatie- en marketingmedewerkster van N&S Quality Consultants. ‘Bij de afsluitende borrel hebben deelnemers van de mogelijkheid gebruikgemaakt van gedachten te wisselen over de situatie binnen hun bedrijf. Zo werd de dag afgesloten met veel positieve berichten.’

Aanmelden

Wie ook één van de Kennismiddagen wil bijwonen, kan de website van N&S Quality Consultants in de gaten houden of zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met N&S Quality Consultants via e-mailadres office@ns-quality.nl of telefoonnummer (0418) 57 58 59. De kosten voor de bijeenkomst zijn €100. Voor de leden van het Kenniscentrum is dit onderdeel van het lidmaatschap.

Reageer op dit artikel