nieuws

Rabobank selecteert Keten Duurzaam Rundvlees voor Impactlening

Industrienieuws

Het Keten Duurzaam Rundvlees-kenmerk is door de Rabobank geselecteerd als één van de keurmerken die in aanmerking komt voor de regeling Rabo Impactlening. Ondernemers die zijn aangesloten bij de keten kunnen gebruikmaken van de voordelen van deze regeling.

Rabobank selecteert Keten Duurzaam Rundvlees voor Impactlening
Archief Vleesmagazine

De Rabo Impactlening is een zakelijke lening met rentekorting speciaal voor duurzame bedrijven. Bedrijven die voorop lopen in duurzaam ondernemen en in het bezit zijn van één van de geselecteerde duurzaamheidskeurmerken, zijn duurzaam koploper. Zulke ‘bedrijven met een positieve impact op het milieu en de samenleving’ ontvangen van de Rabobank een rentekorting die kan oplopen tot 1,20% bij nieuwe financiering. Dat geldt nu ook voor de Keten Duurzaam Rundvlees.

Alle schakels

Bij een aantal keurmerken heeft de Rabobank aanvullende voorwaarden gesteld. Voor het KDR-kenmerk geldt dat niet. ‘Dit betekent dat aangesloten ondernemers uit alle schakels – veehouder, slachterij, verwerker, grossier tot en met de slager – in aanmerking kunnen komen voor de regeling en de bijbehorende rentekorting’, aldus Anita Heijdra, secretaris van de Keten Duurzaam Rundvlees. ‘Het feit dat de adviseurs van de Rabobank het KDR-kenmerk hebben geselecteerd, bevestigt ons dat we op de goede weg zijn. Als goed georganiseerde duurzame keten zijn we in staat door gezamenlijke belangenbehartiging een steentje bij te dragen aan het behoud van de Nederlandse vleesveehouderij via het benadrukken van het onderscheidend vermogen van Nederlands rundvlees, met de ambachtelijke slager als ambassadeur.’

Meer informatie over het KDR-kenmerk is te vinden op de website Ketenduurzaamrundvlees.nl.

Reageer op dit artikel