nieuws

Forse energiebesparing met nieuwe vriesmat Hulkenberg

Industrienieuws

Hulkenberg introduceert de Optiflow Freezer spacer. Deze nieuwe gepatenteerde vriesmat voor het snel invriezen van levensmiddelen in dozen is ‘robuuster en slagvaster dan de huidige vriesmatten en heeft daardoor een langere levensduur’. Door de constructie realiseert de nieuwe freezer spacer een optimale luchtcirculatie en daardoor ook een kortere invriestijd. De energiebesparing die hiermee wordt bereikt kan oplopen tot 26 procent.

Forse energiebesparing met nieuwe vriesmat Hulkenberg
Dozen opgestapeld met Optiflow Freezer spacers. Foto: Hulkenberg

De Optiflow Freezer spacer, gemaakt van HDPE kunststof, heeft een extreem stabiele constructie en een draagvermogen van circa 7500 kilo. Door de solide ondersteuning kunnen de dozen stabiel en hoog worden opgestapeld. Bovendien zakken de dozen niet in. Hierdoor blijft de luchtdoorstroming altijd maximaal en wordt iedere doos optimaal gekoeld. Zo kan met de Optiflow Freezer spacer een verkorting van de invriestijd van 40 procent worden bereikt.

Levensduur

De vriesmat is slag- en stootvast bij temperaturen van -60 °C tot +80°C. Met name in diepgevroren toestand blijkt de Optiflow beduidend sterker en slagvaster te zijn dan alle huidige vriesmatten. De nieuwe freezer spacer kent daardoor een extreem lange levensduur.

Eenvoudig te reinigen

De Optiflow Freezer spacer is door de open constructie eenvoudig en grondig te reinigen. Er passen per wassing 100 geneste vriesmatten in een professionele wasmachine. Het waterverbruik is daardoor extreem laag; slechts 0,2 liter per freezer spacer.

Logistica 2015

Hulkenberg introduceert de nieuwe Optiflow Freezer spacer op de Logistica in Utrecht in hal 9 standnummer 09.A083. De Logistica vindt plaats in de Jaarbeurs van 10 tot en met 13 november. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar via e-mailadres info@hulkenberg.nl.

Reageer op dit artikel