nieuws

Britse supermarkten onder vuur om hammen

Industrienieuws

Britse varkensboeren dreigen met ‘naming & shaming’ van supermarktketens die misleidende etiketten gebruiken voor hammen die traditioneel veel worden gegeten rond Kerstmis. Retailers zouden zich ook schuldig maken aan massale import van hammen, terwijl er voldoende Brits aanbod is. Dat meldt vakblad The Grocer.

Britse supermarkten onder vuur om hammen
Archief Vleesmagazine

The National Pig Assocation lanceert deze week een campagne. Leden hebben afgelopen periode al onderzoek verricht naar de hammen in supermarkten. De varkensboeren vragen ook consumenten om zorgvuldig etiketten te controleren op de herkomst van hammen.

70 procent import

Volgens de NPA wordt zo’n 70 procent van de feestdagenhammen in supermarkten geïmporteerd. De welzijnsstandaard voor varkens ligt in Groot-Brittanië hoger dan in de meeste andere EU-landen, waardoor de prijzen van dit varkensvlees ook hoger liggen. Geen probleem, volgens NPA-directeur Richard Lister. Hij zegt dat mensen, met name na het paardenvleesschandaal, bereid zijn om extra te betalen voor vlees met een goede herkomst.

Reageer op dit artikel