nieuws

WHO: ‘Haal vlees niet uit je menu’

Industrienieuws

De WHO zegt dat een rapport over bewerkt en rood vlees verkeerd is geïnterpreteerd. De Wereldgezondheidorganisatie, onderdeel van de Verenigde Naties (VN) geeft aan mensen niet te vragen te stoppen met het eten van bewerkt en rood vlees. Dat meldt De Telegraaf.

WHO: ‘Haal vlees niet uit je menu’
Afbeelding: World Health Organization

De WHO waarschuwde in het eerder deze week verschenen rapport voor bewerkt en rood vlees. De Wereldgezondheidsorganisatie meldde dat jaarlijks 34.000 mensen sterven aan kanker doordat ze veel bewerkt vlees eten en dat rood vlees wellicht verantwoordelijk is voor 50.000 doden per jaar.

Darmkanker

‘We zeggen niet dat je helemaal moet stoppen met vlees eten. Haal vlees niet uit je menu want het heeft voedingswaarde’, citeert De Telegraaf WHO-woordvoerder Gregory Härtl, die sprak met The Irish Times. ‘We willen alleen niet dat iets te veel wordt gedaan. Uit onderzoek blijkt dat het terugbrengen van de consumptie van bewerkt vlees de kans op darmkanker kan verkleinen.’

Reageer op dit artikel