nieuws

‘Bedorven vlees in barbecuepakketten supers’

Industrienieuws

Wakker Dier heeft bedorven vlees aangetroffen in barbecuepakketten. De dierenwelzijnsorganisatie heeft een steekproef laten uitvoeren naar 21 soorten vlees in zeven barbecueschotels bij verschillende grote supermarkten.

‘Bedorven vlees in barbecuepakketten supers’
Archief Vleesmagazine

In drie van die schotels was het vlees bedorven of bijna bedorven. Eén monster, rundersaté, had volgens Wakker Dier een kiemgetal dat dertig keer hoger ligt dan de ondergrens waarboven vlees bedorven genoemd mag worden. Behalve bedorven vlees werd vier keer de poepbacterie (E-coli) aangetroffen.

Zorgwekkend

‘Zorgwekkend’, vindt de organisatie. ‘Jaarlijks lopen naar schatting 200.000 mensen een voedselinfectie op van het eten van vlees, en vaak tijdens het barbecueën omdat dat vlees niet goed genoeg verhit wordt.’ Omdat het om een steekproef gaat, maakt Wakker Dier niet bekend van welke supermarktketens een barbecuepakket is onderzocht.

Eerder onderzoek

Vorig jaar deed Wakker Dier ook al onderzoek naar het barbecuevlees van supermarkten. Ook toen vond de organisatie diverse besmette artikelen.

Reageer op dit artikel