nieuws

Nederlandse chauffeurs de dupe actie Franse boeren

Industrienieuws

De actievoerende Franse boeren houden opnieuw acties op de Franse wegen. In de Duits-Franse grensstreek Bas-Rhin voeren ze vandaag actie bij diverse grensovergangen met Duitsland. Bij Straatsburg (Pont de Europe), Gambsheim, Roppenheim Lauterburg, Marckolsheim en Benheim houden ze vrachtverkeer tegen op de diverse grensbruggen, meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN) op haar site.

Nederlandse chauffeurs de dupe actie Franse boeren
Archief Vleesmagazine

TLN adviseert haar leden die vanuit de richting Metz/Nancy in Frankrijk richting Baden Württemberg in Duitsland moeten om vanuit Straatsburg de A35 richting Karlsruhe te nemen en vervolgens via de A5 richting Basel te rijden. TLN begrijpt de emotie bij de Franse boeren, maar vindt de huidige acties volstrekt onacceptabel. Het kan niet zo zijn dat buitenlandse vrachtauto’s simpelweg geblokkeerd, doorzocht, gesaboteerd en leeggehaald worden.

Schade

Vorige week werd een vrachtwagen van het Rotterdamse transportbedrijf Nickoot geplunderd door boze Franse boeren. Op de website van de NOS zijn foto’s en filmpjes van de plundering te zien. De chauffeur kon niets beginnen tegenover een groep van ruim twintig boeren. Directeur van Nickoot, Henne Koot, vertelt de NOS over de schade die zijn bedrijf leidt door de acties: ‘Ik heb 34 vrachtwagens die uitsluitend van en naar Frankrijk rijden. De gebeurtenissen daar de afgelopen twee weken hebben mij een schadepost van tussen de 30.000 en 40.000 euro opgeleverd.’

De actievoerende boeren begonnen enkele dagen geleden met blokkadeacties op verschillende wegen om hun ongenoegen te uiten over de slechte financiële situatie in de Franse agrarische sector. Sinds het begin van het jaar zijn de prijzen van hun producten enorm gedaald en veel veehouders en landbouwers zeggen dat ze het hoofd niet boven water kunnen houden.

TLN

TLN heeft via verschillende kanalen de Franse instanties en de Europese Commissie opgeroepen onmiddellijk in te grijpen en het vrije verkeer van goederen en diensten in Europa te garanderen. TLN roept haar leden op om vertragingen, acties en schades zo snel mogelijk te melden via internationaal@tln.nl. Alle signalen betrekken we in onze lobby en oproepen om deze acties weer zo snel mogelijk te beëindigen. Ook heeft de TLN een telefoonnummer die 24 uur per dag bereikbaar is 088-4567433.

Reageer op dit artikel