nieuws

Voedselfraude-meldpunt geopend

Industrienieuws

De Consumentenbond heeft afgelopen maandag een meldpunt voedselfraude geopend. Via voedselfraude@consumentenbond.nl kunnen ondernemers of werknemers uit de levensmiddelensector vermoedens van gesjoemel met vlees, gevogelte, vis, zuivel of andere levensmiddelen doorgeven. De Consumentenbond zal de meldingen gebruiken voor zijn onderzoeken.

Voedselfraude-meldpunt geopend
De Consumentenbond heeft een meldpunt voedselfraude geopend.

Bart Combée, directeur van de Consumentenbond: ‘Wij testen jaarlijks tientallen verschillende levensmiddelen en komen daarbij vaak onregelmatigheden tegen, zoals fouten op etiketten. Dit jaar willen we gericht laboratorium onderzoek gaan doen op basis van signalen uit de sector zelf. Op die manier willen we consumenten beter informeren over wat er in hun eten zit.’

Voedselfraude

Begin 2013 werden consumenten opgeschrikt door de paardenvleesaffaire, een omvangrijk schandaal waarbij paardenvlees werd verkocht als rundvlees. Na het paardenvleesschandaal kwamen diverse andere fraudezaken aan het licht, zoals eieren en ham die onterecht als biologisch werden verkocht. Eind 2014 stelde de Consumentenbond vast dat de etiketten van diverse soorten honing niet bleken te kloppen.

Hoe kunnen meldingen worden ingediend?

Via een email aan voedselfraude@consumentenbond.nl of Schriftelijk aan Consumentenbond, Meldpunt Voedselfraude, ter attentie van Nelleke Polderman, Postbus 1000, 2500 BA Den Haag. Meldingen worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Indien gewenst kunnen meldingen anoniem worden ingediend.

 

Reageer op dit artikel