nieuws

Inschrijving Food Valley Award nog open

Industrienieuws

De inschrijving voor de elfde editie van de Food Valley Award, een initiatief van Food Valley NL, is nog enkele weken geopend. De Food Valley Award is een prijs voor innovatie in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector.

Inschrijving Food Valley Award nog open

Wereldwijde aandacht
In 2014 won JFPT foodlife de Food Valley Award met de Pluckr, een nieuw type druivenonttrosser. “Het winnen van deze prijs heeft ons wereldwijd enorm veel aandacht opgeleverd,” vertelt Jeroen Lijkendijk van JFPT foodlife. “We hebben veel aanvragen gehad, vooral van druiventelers die geïnteresseerd zijn in het verminderen van de beschadiging van de vruchten. Inmiddels draaien er Pluckr-machines in de Verenigde Staten, Engeland en Spanje. Ook heeft een groot tomatenbedrijf heeft serieuze belangstelling voor de machine.”

Criteria
De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en/of mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden.

Aanmelden of voordragen
Direct aanmelden of een innovatie voordragen kan via www.foodvalleyaward.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over deelname, de vakjury, de criteria en de innovaties van eerdere winnaars en genomineerden. Inzendingen (formulier en volledige beschrijving) dienen uiterlijk  31 mei 2015 te zijn ontvangen door Food Valley NL.

De Food Valley Award wordt uitgereikt tijdens de Food Valley Expo op 13 oktober 2015 in Wageningen.

Reageer op dit artikel