nieuws

Gevolgen vogelgriep lijken mee te vallen

Industrienieuws

Er is geen vogelgriepvirus aangetroffen op de zeventien omliggende bedrijven van het met vogelgriep besmette bedrijf in Barneveld.

Gevolgen vogelgriep lijken mee te vallen

Testen hebben geen positief resultaat laten zien. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken. Maandag 16 maart wordt het onderzoek afgerond.

Afgelopen donderdag werd bij een pluimveebedrijf in Barneveld vogelgriep geconstateerd. Zo’n 30.000 legkippen van het bedrijf zijn geruimd en de omliggende bedrijven in het 1 kilometergebied zijn gescreend. In dit gebied is een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en strooisel ingesteld. Ook geldt een ophok- en afschermplicht voor commercieel gehouden pluimvee. Deze maatregelen blijven tot en met 2 april 14.30 van kracht.

Reageer op dit artikel