nieuws

Vion-topman Tegelberg: ‘Ik blijf minimaal vijf jaar

Industrienieuws

Godert Tegelberg, sinds april 2014 directeur van de varkensvleesdivisie van Vion, heeft het naar zijn zin bij het bedrijf. ‘Ik voel me thuis bij Vion. Als het aan mij ligt blijf ik minimaal vijf jaar. Zo’n periode is ook nodig voor een reorganisatie en het invoeren van een nieuwe strategie’, zei de Vion-topman na afloop van de jaarvergadering van de Duitse belangenbehartiger voor varkenshouders, ISN.

Vion-topman Tegelberg: ‘Ik blijf minimaal vijf jaar
Vion-topman Godert Tegelberg.

Tegelberg, die bij ISN samen met drie andere kopstukken uit de slachterijwereld deelnam aan een podiumdiscussie, zei dat Vion eind van dit jaar op tien plaatsen varkens wil slachten, dat zijn er nu nog veertien. Het bedrijf wil verder met drie slachterijen in Nederland, drie in Noord-Duitsland en vier in Zuid-Duitsland. Zodra de sanering een feit is, zal de komende twee à drie jaren dit aantal slachterijen gelijk blijven, verklaarde Tegelberg ten overstaan van zeshonderd toehoorders. Daarnaast blijven een een aantal locaties alleen varkensvlees verwerken, zoals in Scherpenzeel en in het Duitse Ahlen.

Uitbreiding

Vion gaat niet minder slachten. Er vindt uitbreiding plaats van bestaande slachterijen en betere benutting van de capaciteit. De hakenbenutting gaat van 70 procent naar 90 procent. Jaarlijks slacht Vion 15,5 miljoen varkens in Nederland en Duitsland.

Vermoedelijk verlies

Tegelberg verwacht dat de jaarcijfers van Vion op zijn vroegst eind maart gereed zijn. Hij liet doorschemeren dat onder de streep 2014 vermoedelijk met verlies wordt afgesloten. Ontevreden is hij niet. Voor rente, afschrijving en belastingen blijft er wel geld over. Het verwerken van vlees an sich levert dus geld op.

Reageer op dit artikel