nieuws

Investeringsmaatschappij zet Plukon in de etalage

Industrienieuws

Gilde Buy Out Partners, de investeringsmaatschappij die 55 procent van de aandelen in pluimveeverwerker Plukon bezit, wil dit aandeel verkopen. Het komt erop neer dat Plukon in de etalage staat. Agrifirm bezit 20 procent van de aandelen. De overige 25 procent van de aandelen zijn in het bezit van het management van het bedrijf, waaronder topman Peter Poortinga.

Investeringsmaatschappij zet Plukon in de etalage

Geruchten dat Gilde Buy Out van zijn aandeel in Plukon af wil, gingen al langer rond. Naar verluidt zou het bedrijf tussen de €500 miljoen en €600 miljoen op moeten brengen. Gilde Buy Out zou zakenbank JP Morgan in Londen in de arm hebben genomen om het verkoopproces te begeleiden.

Cebeco

Gilde Buy Out heeft sinds 2009 een meerderheidsaandeel in Plukon. Het investeringsfonds nam dit over uit de boedel van Cebeco. De afgelopen jaren is Plukon onder leiding van topman Peter Poortinga uitgegroeid tot een bedrijf met een omzet van ongeveer €1,35 miljard. Het aantal slachtingen is gegroeid van 4 miljoen naar bijna 7 miljoen slachtingen per week. Door overnames in België en Duitsland wist Plukon de basis van het bedrijf te verbreden. Plukon heeft dertien vestigingen in deze drie landen.

Eigendomsstructuur

De komende periode zal Plukon samen met Gilde Buy Out de huidige eigendomsstructuur herzien en op zoek gaan naar een partij die de groei-ambities van het bedrijf wil ondersteunen.

Reageer op dit artikel