nieuws

Danish Crown handhaaft omzet van €7,79 miljard

Industrienieuws

Vleesconcern Danish Crown heeft zijn omzet en resultaat in 2013/2014 in grote lijnen kunnen handhaven. De omzet was €7,79 miljard. Dat is zo’n €10 miljoen minder dan in het voorafgaande jaar.

Danish Crown handhaaft omzet van €7,79 miljard
Afbeelding: Danish Crown

Het resultaat bedraagt ruim €222 miljoen tegen ruim €212 miljoen een jaar eerder. Het resultaat op het primaire bedrijf pakte daarentegen iets lager uit. Van het resultaat wordt €163,5 miljoen in de vorm van een nabetaling uitgekeerd aan de leveranciers. Per kilo voor de vleesvarkensleveranciers komt dat neer op 12 cent. Dat is evenveel als in 2012/2013.

Bevredigend

De concerntop meent dat de cijfers als bevredigend kunnen worden getypeerd. ‘Ondanks de grote uitdagingen in verband met de situatie in Rusland, hebben we het resultaat vast kunnen houden. Tevens is het ons gelukt om de kosten onder controle te houden’, zegt bestuursvoorzitter Erik Bredholt. Directietopman Kjeld Johannesen meent dat dit te danken is aan de brede opstelling van het concern, zowel internationaal als in de waardeketen. Dat neemt niet weg dat de activiteiten in de Deense delen van het concern qua resultaat nog steeds te wensen overlaten, erkent Johannesen.

Reageer op dit artikel