nieuws

Actieve promotie lams- en rundvlees uit Wales

Industrienieuws

Hybu Cig Cymru – Meat Promotion Wales (HCC) promoot vanaf vandaag (donderdag 6 november) actief lams- en rundvlees uit Wales in Nederland. André Adolfs van AA Foods is aangesteld als in-market agent om de contacten in de Nederland te initiëren en te onderhouden.

Actieve promotie lams- en rundvlees uit Wales
Het idyllische landschap en de grasrijke omgeving zijn volgens HCC de belangrijkste redenen waarom Wales al jaren bekend staat om zijn veehouderij. Foto: Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales (HCC)

‘Landbouw is altijd één van de grootste industrieën van Wales geweest. De weelderige laaglandweiden en de bergachtige hooglanden zijn de perfecte leefomgeving voor schapen en runderen. Het idyllische landschap en de grasrijke omgeving zijn de belangrijkste redenen waarom Wales al jaren bekend staat om zijn veehouderij’, stelt Hybu Cig Cymru – Meat Promotion Wales (HCC).

Ruimte

De totale waarde van de industrie wordt geschat op meer dan £1 miljard per jaar en de industrie is hiermee goed voor 50.000 banen. Wales exporteert momenteel jaarlijks voor £14,3 miljoen Welsh Beef en £4,5 miljoen Welsh Lamb naar Nederland. Onderzoek toont aan dat er ruimte is voor verdere groei.

Gehele keten

HCC is een door industrie geleide organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, promotie en marketing van Welsh rood vlees. HCC werkt in de gehele keten van roodvleesproductie met als doel de industrie te verbeteren. Daarnaast ontwikkelt HCC ook rendabele en duurzame markten voor Welsh Lamb en Welsh Beef.

Kwaliteitslabel

Sinds de oprichting in 2003, werkt HCC samen met boeren, verwerkers en retailers om te helpen bij de ontwikkeling en bevordering van Welsh Lamb en Welsh Beef. Deze merken zijn bekroond met de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA), de status van de Europese Commissie. ‘Deze aanduiding staat voor de hoge kwaliteit van het product. Het productieproces is volledig traceerbaar en de productie en verwerking vinden plaats volgens overeengekomen normen en specificaties. Het betekent ook dat alleen vee geboren en gemest in Wales en dat wordt verwerkt in HCC goedgekeurde slachthuizen kan worden bestempeld als Welsh’, aldus HCC.

Hoeder

HCC treedt op als de hoeder van de BGA Welsh Lamb en Welsh Beef, merken die deze aanduiding delen met andere wereldwijd bekende producten, zoals Parmaham en Champagne. HCC ontwikkelt promotionele programma’s om zakelijke kansen te benutten. De superieure smaak en kwaliteit van Welsh Lamb wordt momenteel onder andere gepromoot in het Verenigd Koninkrijk met de slogan ‘Niet alle lam is gelijk geschapen’. ‘De ‘Bred in Heaven’-campagne voor Welsh Beef nodigt consumenten uit zijn uniciteit te herontdekken en vergroot hiermee de afzet’, zegt HCC. ‘Deze campagnes omvatten zowel above the line, below the line en through the line marketingactiviteiten.’

Kwaliteitsverbetering

De organisatie initieert ook onderzoek, verspreidt informatie en coördineert onderwijs in de Welsh roodvleessctor om de kwaliteit te verbeteren, kosteneffectiviteit te verhogen en waarde toevoegen aan Welsh Lamb en Welsh Beef.

Reageer op dit artikel