nieuws

Westfleisch draait goed in eerste halfjaar

Industrienieuws

Westfleisch heeft zich in het eerste halfjaar van 2014 goed weten te handhaven ondanks ongunstige marktomstandigheden. De Westfaalse vleescoöperatie behaalde in de eerste zes maanden 1,9 procent omzet dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit in het ledenblad gepubliceerde cijfers.

Westfleisch draait goed in eerste halfjaar

De omzet kwam met de stijging op €1,23 miljard. Het afzetvolume nam met 0,9 procent toe. ‘Gezien de politieke turbulenties een achtenswaardige prestatie, want de export naar met name derde landen is aanzienlijk moeilijker geworden, onder meer door het importverbod van Rusland’, meent het concern.

Opmerkelijk

De afzet op de markten van derde landen kelderde afzonderlijk bekeken met krap 26 procent. In totaal leverde de export bijna 4 procent in. Het aantal geslachte varkens groeide met 0,5 procent. Dat is op zich ook opmerkelijk, omdat in heel Duitsland minder varkens werden geslacht. Als deze groei zich in de tweede jaarhelft doorzet, slacht Westfleisch dit jaar 37.000 varkens meer dan in 2013. Toen werden 7,4 miljoen varkens verwerkt.

Rundvlees

In het rundveesegment was eveneens sprake van lichte groei. Het aantal geslachte kalveren steeg met 1,2 procent en het aantal geslachte volwassen runderen met 0,4 procent. Een forse groei realiseerde Westfleisch bij de handel in levende dieren, waaronder biggen. Via dit segment van het bedrijf werden ruim 8 procent meer dieren afgezet.

Reageer op dit artikel