nieuws

Jumbo: alleen vers varkensvlees met één ster Beter Leven

Industrienieuws

In navolging van de introductie van Nieuwe Standaard Kip, zet Jumbo Supermarkten ook met varkensvlees een belangrijke stap voorwaarts. De supermarktketen verkoopt vanaf 1 september 2015 alleen nog vers varkensvlees met het één ster van het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming.

Jumbo: alleen vers varkensvlees met één ster Beter Leven
Afbeelding: Dierenbescherming

Jumbo geeft met de stap invulling aan de afspraken die onder de noemer ‘Het Varken van Morgen’ in de varkensvleesketen zijn gemaakt. Hierin committeren retailers in Nederland zich om de komende jaren het vlees op de schappen te verduurzamen.

Milieukeur

Jumbo verkocht al vers varkensvlees met Milieukeur, maar zet volgend jaar de stap naar het Beter Leven-kenmerk. Ed van de Weerd, directeur commercie van Jumbo, is blij met de verdere verduurzaming van het assortiment bij Jumbo: ‘Hiermee springen we in op de behoefte van de klant. Het verduurzamen van vlees is een langdurig traject, maar we zijn blij dat we stapsgewijs toch steeds weer betere leefomstandigheden voor dieren kunnen creëren. Het besluit om vanaf 1 september 2015 in al onze winkels vers varkensvlees met één ster Beter Leven-kenmerk aan te bieden, sluit daar naadloos op aan.’ De varkens krijgen vanaf 1 januari 2015 al meer leefruimte en daarmee een beter leven.

Alleen duurzamer

Het beleid van Jumbo is er al langere tijd op gericht steeds meer duurzaam vlees aan te bieden. De afgelopen jaren is het toegenomen tot inmiddels meer dan 45 procent van het aantal artikelen in het schap. Een deel van de kip en het volledig Iers rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees in de Jumbo-schappen is al duurzamer. Vanaf volgend jaar komt hier vers varkensvlees met het Beter Leven-kenmerk bij. Het is de bedoeling in 2017 alleen nog duurzamer vlees in het schap te hebben, waar mogelijk voorzien van het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming.

Reageer op dit artikel