nieuws

Vergrote Coolstore 350 van T. Boer & zn geopend

Industrienieuws

Na een intensieve bouwperiode is in Nieuwerkerk aan den IJssel de uitbreiding van de Coolstore 350 van kalfsvleesproducent T. Boer & zn in gebruik genomen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas stelden het nieuwe pand in bedrijf door de verbindingsdeur tussen het oude en nieuwe gedeelte te openen.

Vergrote Coolstore 350 van T. Boer & zn geopend

De aanpalende nieuwbouw heeft twee verdiepingen met een totale vloeroppervlakte van 4000 vierkante meter en zal worden ingezet voor de verdere bereiding en verpakking van consumenten-kalfsvleesproducten.

Grootste werkgever

Met vierhonderd werknemers in twee vestigingen aan de ‘s-Gravenweg is de kalfsvleesproducent de grootste werkgever van Nieuwerkerk aan den IJssel. Dankzij de verdere invulling van de specifieke klantenbehoefte was de uitbreiding van deze locatie een logische ontwikkeling.

Complete werkwijze

Daar waar voorheen het meeste vlees in grote delen werd verladen en door de afnemers zelf werd verwerkt, bestaat tegenwoordig de overgrote vleesbehoefte uit kant-en-klaar verpakt consumentenvlees voor directe levering in de supermarktschappen. De leverancier verzorgt het uitbenen, snijden, wegen, verpakken, houdt voorraden en regelt de volledige logistiek. ‘Door deze complete werkwijze verbetert ook de kwaliteit en de houdbaarheid aanzienlijk’, aldus T. Boer & zn.

Reageer op dit artikel