nieuws

MPS bouwt state-of-the-art varkensslachtlijn voor Westfort

Industrienieuws

Westfort Vleesproducten (combinatie Egbert Kruiswijk Vleesproducten en Lunenburg Vlees) investeert in een nieuwe varkensslachterij in IJssselstein. MPS meat processing systems in Lichtenvoorde is door Westfort gekozen als leverancier van de supermoderne slachtlijn met koelcellen en productverwerkingslijnen.

MPS bouwt state-of-the-art varkensslachtlijn voor Westfort

De capaciteit van de nieuwe slachterij, die naar verwachting eind 2015 volledig operationeel is, bedraagt 650 varkens per uur . De slachtlijn is voorzien van de nieuwste technieken, waarbij dierenwelzijn, automatisering en duurzaamheid speerpunten zijn.
‘Wij zijn er erg trots op dat wij aan Westfort mogen leveren’, zegt Remko Rosman, algemeen directeur van MPS. ‘Westfort is één van de toonaangevende bedrijven in de Nederlandse vleesindustrie. Door MPS te kiezen, zijn zij verzekerd van een state-of-the-art slachtlijn, waarbij hygiëne en vleeskwaliteit hoog in het vaandel staan.’

Hooggekwalificeerd

Ook Rob Stekelenburg van projectmanagement- en ingenieursbureau Promad en verantwoordelijk voor het ontwerp en de directievoering, is erg tevreden over de keuze van MPS als leverancier. ‘MPS heeft in het verleden meermaals bewezen hooggekwalificeerde, gedegen systemen te leveren. Ook in de totstandkoming van de plannen is er door MPS goed geluisterd naar onze wensen en ideeën. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Westfort met MPS gekozen heeft voor een ultramoderne, betrouwbare installatie en kijken uit naar een constructieve en prettige samenwerking tijdens de uitvoering met MPS’, geeft hij aan.

Reageer op dit artikel