nieuws

BGA verhoogt opbrengst veehouders Zuidwest-Engeland

Industrienieuws

Veehouders uit Zuidwest-Engeland hebben in korte tijd gemerkt dat de kwalificering Protected Geographical Indication (PGI) ofwel Beschermde Geograische Aanduiding (BGA) van zowel het West Country-rundvlees als het West Country-lamsvlees een positieve invloed heeft op de opbrengst.

BGA verhoogt opbrengst veehouders Zuidwest-Engeland

Onderdeel van de criteria voor het keurmerk is dat het dier voor tenminste 70 procent plantaardig en gras gevoed moet zijn, en is geboren, opgegroeid en geslacht in Cornwall, Devon, Somerset, Gloucestershire, Dorset of Wiltshire.

Meer dan honderd producenten uit de regio woonden onlangs twee open bijeenkomsten bij, die waren georganiseerd door het strategisch adviesbedrijf Meat South West (MSW). Tijdens deze bijeenkomsten ontvingen zij meer informatie over de vereiste specificaties en criteria voor de PGI- of BGA-kwalificering en werden zij geïnformeerd over hoe zij deze producten het beste op de markt kunnen brengen.

Enorme vraag

Peter Baber, directeur van Meat South West over de ontwikkelingen: ‘Begin dit jaar is het PGI-keurmerk ingevoerd en in deze korte periode is er al een enorme vraag naar producten met dit keurmerk. We zijn blij dat de veehouders en slachterijen mee willen werken, zodat zij kunnen profiteren van de premium status die wordt gegeven aan rund- en lamsvlees uit de regio dat het PGI-keurmerk draagt.’

Voor meer informatie over het PGI gekwalificeerde rund- en lamsvlees uit Zuidwest-Engeland: Westcountrybeefandlamb.org.uk

Reageer op dit artikel