nieuws

‘Iers’ rundvlees Jumbo was Nederlands

Industrienieuws

Jumbo Supermarkten heeft uit Nederland afkomstig vlees verkocht als ‘Iers’ rundvlees. Dit melden de regionale kranten De Gelderlander en Brabants Dagblad.

‘Iers’ rundvlees Jumbo was Nederlands

Volgens deze media blijkt dat uit etiketten die op het verkochte vlees van de Veghelse supermarktketen zaten. Jumbo doet de foute etiketten in de krant af als een incident.

Het vlees met de bewuste etiketten zou volgens Jumbo alleen in een supermarkt van een zelfstandig Jumbo-ondernemer in Valkenswaard verkocht zijn. In mei vorig jaar werd ook al Iers rundvlees bij Jumbo aangeboden waarbij op het etiket te lezen was dat het vlees uit Polen kwam. Een woordvoerder van Jumbo zei toen ook dat dit te wijten was aan het filiaal waar het vlees werd verkocht.

‘Dit vlees wordt in de winkel van een etiket voorzien’, zei woordvoerder Laura Valks van Jumbo in mei 2013. ‘Winkels voeren hierbij zelf de herkomst van het specifieke vlees in, waar het in dit geval fout is gegaan.’ De woordvoerder zei toen dat Jumbo er alles aan zou doen om voorvallen als deze in de toekomst te voorkomen. Dat er nu weer verkeerde informatie op vleesetiketten staat, noemt hoofdredacteur Dick Veerman van voedingsnieuwssite Foodlog woensdagochtend ‘verbijsterend’. Een supermarkt die na alle recente vleesschandalen nu zijn etikettering nog niet op orde heeft, is volgens hem ‘buitengewoon onhandig’.

Reageer op dit artikel