nieuws

CBL: er is geen excuus voor voedselfraude

Industrienieuws

Er is geen enkel excuus voor fraude met voedsel. De consument moet erop kunnen vertrouwen dat wat op het etiket staat, ook in de verpakking zit.

CBL: er is geen excuus voor voedselfraude

Dat zegt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) in een reactie op het bevel dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA aan slachterij Van Hattem uit Dodewaard heeft gegeven. Het bedrijf moet alle partijen vlees die tussen 1 januari 2012 en 23 januari 2014 zijn geleverd terughalen, omdat er mogelijk paardenvlees in is verwerkt.

‘Bedrijven die een loopje nemen met het vertrouwen van hun leveranciers en de consument hebben geen bestaansrecht in de voedselproductieketen’, vindt het CBL. Het bureau noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat er een jaar nadat de eerste affaire rond paardenvlees opdook nog steeds bedrijven zijn die de papieren niet op orde hebben. Het CBL is de belangenbehartiger van de supermarktbranche en andere levensmiddelenbedrijven.

Reageer op dit artikel