nieuws

Nieuw vleesschandaal China

Industrienieuws

In de Zuid-Chinese provincie Guangdong zijn zeven mensen aangehouden voor het injecteren van vuil vijverwater in lamsvlees. Het betreft het jongste voorval in een reeks voedselschandalen in China, zo meldt Boerderij.nl.

Nieuw vleesschandaal China
ANP

Door het injecteren van water kreeg het vlees meer gewicht en leverde het meer op, aldus staatsomroep CCTV. De verdachten hebben mogelijk tot 100 schapen per dag geslacht in een illegaal pakhuis. Het vlees werd verkocht op markten en in voedselstalletjes en restaurants in onder meer Guangzhou, een stad met miljoenen inwoners. Per schaap zou 6 kilo water zijn geïnjecteerd. Autoriteiten troffen bij een politie-overval 335 levende schapen aan en 30 karkassen.
Enkele jaren geleden schrok het land op van vervuild melkpoeder dat de gezondheid van baby’s en peuters bedreigde. Recent bood de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart in de VS excuses aan voor de verkoop van ezelvlees waar ook vlees van vossen bij was gemengd.

Reageer op dit artikel