nieuws

Curator: Vlees Selten kan verkocht worden

Industrienieuws

Curator Jaap van der Meer zegt dat er niks mis is met 2 miljoen kilo vlees van de verdachte groothandel Willy Selten waar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beslag op heeft gelegd. Hij stapt daarom naar de rechter als de NVWA niet vlot toestaat om het vlees alsnog te verkopen. De curator schrijft dat in zijn tweede verslag over het faillissement van de vleesgroothandel uit Oss.

Curator: Vlees Selten kan verkocht worden

De NVWA legde beslag omdat de herkomst van het vlees onduidelijk is. ‘De voorraad komt van EU-erkende bedrijven’, concludeert de curator op basis van onderzoek in de administratie van Willy Selten. Hij belooft dat de kleine partij met een verhoogd gehalte van de verboden pijnstiller fenylbutazon absoluut niet in de handel zal worden gebracht. De voorraad vlees van Willy Selten ligt al maanden te wachten in vier vrieshuizen.

De verkoop kan tot €6 miljoen opleveren, schatte de curator eerder. De opbrengst komt vermoedelijk vrijwel helemaal ten goede aan schuldeiser Rabobank. De bank zegt nog €5 miljoen tegoed te hebben. In totaal hebben zicht tot dusver 79 schuldeisers gemeld die een totaalbedrag van €11 miljoen claimen. De vleesgroothandel en twee directeuren worden verdacht van fraude omdat er 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en zijn verkocht als puur rundvlees. Het OM laat dinsdag weten dat het strafrechtelijk onderzoek de afronding nadert.

Reageer op dit artikel