nieuws

IFFA: vermindering zout trend

Industrienieuws

Tijdens de IFFA is er in de Frankfurter Messe veel aandacht voor het verminderen van zout, met name in gekookte worsten en gekookte ham maar ook in traditionele producten, zoals salami of leverpastei.

IFFA: vermindering zout trend

Dat blijkt uit de eerste twee dagen van de IFFA-beurs die nog tot en met donderdag 9 mei te bezoeken is. Het aandeel convenience-producten is toegenomen en de trend naar gemarineerd vlees blijft overeind, niet alleen in het barbecueseizoen. Kant-en-klaar en voor een deel ook gekruid vers vlees zijn groeiende segmenten in de convenience-sector. Door het gebruik van verpakkingen onder beschermende atmosfeer (MAP, ofwel modified atmosphere packaging, red.) kan de houdbaarheid van vleesproducten worden verhoogd laten diverse standhouders zien. Specerijen en kruiden worden niet alleen gebruikt om de smaak van voedingsmiddelen te verfijnen, ze worden ook steeds vaker ingezet om het uiterlijk van voedsel een beter aanzien te geven. Ook dat wordt tijdens deze IFFA getoond.


Uitgebreide informatie over de IFFA in Vleesmagazine van juni, volg www. vleesmagazine . nl en Twitter: @vleesmagazine

Reageer op dit artikel