nieuws

Vion ziet ruimte voor investeringen

Industrienieuws

Ondanks de malaise in de Europese vleessector, ziet de nieuwe Vion-topman Dirk Kloosterboer toch ruimte voor investeringen.

Vion ziet ruimte voor investeringen

Dat zegt Kloosterboer in een vraaggesprek met Het Financieele Dagblad. De onderneming is druk bezig met een heroriëntatie op de twaalf Nederlandse en 37 Duitse vleesfabrieken en slachterijen. Daarnaast is besloten de meeste bedrijven in het Verenigd Koninkrijk te verkopen en is de Nederlandse dochteronderneming Oerlemans in de etalage gezet.

In Nederland en Duitsland zullen vestigingen worden gesloten of samengevoegd. Doelstelling is verlaging van de kosten. Het is echter ook de bedoeling te investeren in verbetering van bestaande locaties. Volgens Kloosterboer is dit onder meer mogelijk door de verkoop van Banner Pharmacaps voor 255 miljoen dollar. Ook wordt er ruimte geschapen door een zeer terughoudend dividendbeleid en een nieuw financieel arrangement met de banken.

Reageer op dit artikel