nieuws

Vion geeft Albert Heijn vleesgarantie

Industrienieuws

AMSTERDAM – Een staking in het slachthuis van Vion in Druten heeft geen effect op de leveringen aan Albert Heijn.

 

AMSTERDAM – Een staking in het slachthuis van Vion in Druten heeft geen effect op de leveringen aan Albert Heijn.

Dat heeft Vion beloofd aan de supermarktketen, meldt Distrifood.nl. De Drutense slachterij produceert exclusief voor AH het ‘good farming star’-vlees. Volgens woordvoerder Anoesjka Aspeslagh van Albert Heijn zal de supermarkten echter geen hinder ondervinden van mogelijke acties. ‘Vion heeft ons verteld dat ze voorbereid zijn en dat de productie door kan gaan’, aldus Aspeslagh.

Onvrede

De werknemers van Vion hebben acties aangekondigd uit onvrede met het sociaal plan dat de directie van vleesbedrijf Vion, waar het slachthuis onder valt, heeft voorgesteld. Vion heeft onlangs besloten dat de vestiging in Druten sluit. De sluiting van de vestiging staat gepland voor eind augustus. Bij het slachthuis werken 180 mensen in vaste dienst plus zo’n vierhonderd flexwerkers. De productie in Druten wordt overgeheveld naar Boxtel en Groenlo. Een deel van het vaste personeel kan worden herplaatst.

Lees ook:

Donderdag duidelijkheid over staking Vion (5 juli 2012)
Acties bij vleesbedrijf Vion (4 juli 2012)
FNV geschokt door ontslaggolf Vion (19 juni 2012)
Vion schrapt honderden banen (15 juni 2012)

Kijk in ons archief voor:

Meer berichten over Vion

 

 

Reageer op dit artikel