nieuws

Verburg ‘rectificeerde’ al 3 keer in zaak Wildeboer

Industrienieuws

LEEUWARDEN – Minister Verburg heeft ten onrechte gesuggereerd dat Friesland Vlees betrokken was bij misstanden. Ze heeft echter daarna bij 3 gelegenheden duidelijk gemaakt dat die geen betrekking hadden op de slachterij, zo staat in het vonnis van het kort geding.

Verburg ‘rectificeerde’ al 3 keer in zaak Wildeboer

 

LEEUWARDEN – Minister Gerda Verburg heeft ten onrechte gesuggereerd dat Friesland Vlees betrokken was bij misstanden. Ze heeft echter daarna bij 3 gelegenheden duidelijk gemaakt dat die geen betrekking hadden op de slachterij, zo staat in het vonnis van het kort geding.

In het schriftelijke vonnis staat dat Verburg zich in het interview in tv-programma Buitenhof onzorgvuldig heeft uitgedrukt. Daarna heeft ze echter in diverse interviews duidelijk gemaakt dat de poortcontroles betrekking hadden op het transport van vee en niet op de gang van zaken in de slachterij.

Ze deed dat in interviews in het Algemeen Dagblad van 6 mei, het tv-programma Pauw & Witteman op 9 mei en opnieuw op 13 mei tijdens het beantwoorden van kamervragen.

Persbericht
De rechter oordeelt ook dat het ‘in de rede had gelegen’ als de minister daags na het vraaggesprek in Buitenhof in bijvoorbeeld een persbericht duidelijk had gemaakt dat ze zich in de uitzending onzorgvuldig had uitgedrukt en daarmee ten onrechte de suggestie had gewekt dat er misstanden waren bij de slachterij.

De rechter heeft de eis tot rectificatie in dagbladen ook afgewezen omdat niet duidelijk is of de schade uitsluitend gevolg is van de uitlatingen van de minister.

Wildeboer had naast rectificatie geëist dat Verburg zich niet meer in negatieve zin mag uitlaten over de onderneming. Ook die eis werd afgewezen omdat die ‘te ruim geformuleerd en te verstrekkend’ was.

Lees ook:

Wildeboer: ‘honkbalknuppel in de nek’ (23 juni 2008)
Friesland Vlees verliest kort geding tegen Verburg (23 juni 2008)
Bonden teleurgesteld in Kamer over Friesland Vlees (18 juni 2007)
Wildeboer: ‘goed gevoel’ na kort geding (13 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Friesland Vlees

 

Reageer op dit artikel