nieuws

Supers ruimen schappen vanwege paardenvleesschandaal

Industrienieuws

Een aantal Nederlandse supermarkten onderzoekt of er producten in de schappen liggen die paardenvlees bevatten in plaats van rundvlees, zoals op de etiketten vermeld staat.

Supers ruimen schappen vanwege paardenvleesschandaal

Een woordvoerder van de Superunie, waar supers onder vallen zoals Boni, zei maandag 11 februari dat er één product van het merk Primafrost uit voorzorg uit de schappen is genomen. Het gaat om Primafrost Lasagne Bolognese 400 gram.

Het bedrijf heeft daartoe besloten naar aanleiding van de ophef in Groot-Brittannië over diepvriesmaaltijden die paardenvlees bevatten in plaats van rundvlees. ‘Onze leverancier Lensing Food BV heeft uit voorzorg de verdachte partij reeds uit de handel gehaald en teruggeroepen.’

Een zegsvrouw van de Plus-supermarkt zei dat ook daar preventief de lasagne van dat merk uit de schappen is genomen en wordt onderzocht.

Het gaat bij deze kwestie overigens niet om voedselveiligheid, maar om een zaak van verkeerd labelen. Het paardenvlees dat als rundvlees op de Britse markt opdook, is niet met iets besmet. Er zijn geen aanwijzingen dat er bijvoorbeeld te veel medicamenten in zitten, zei een woordvoerder van Europees commissaris Tonio Borg (Gezondheid) eerder al.

Het paardenvlees uit Roemenië werd verwerkt in Frankrijk. Het zou onder meer via een Nederlandse handelaar op de Britse markt zijn gekomen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt ook of op de Nederlandse markt producten worden verkocht die ten onrechte paardenvlees bevatten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel