nieuws

Nederlander eet minder kip

Industrienieuws

Een gebraden kippetje als deze kwam in de eerste helft van dit jaar minder vaak op tafelZOETERMEER – De verkoop van kippenvlees in Nederland is de eerste zes maanden van dit jaar gedaald met 3,5 procent, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De angst voor vogelgriep lijkt nog steeds een rol te spelen.

In de eerste helft van vorig jaar werd in totaal 48.100 ton pluimveevlees gekocht. In de eerste zes maanden van dit jaar daalde dit volume naar 46.500 ton, een daling van 1.600 ton. ‘De totale vleesconsumptie is volgens de PVE met 3000 ton teruggelopen.

Hoewel de consumptie van kippenvlees in Nederland daalde, reageerde de consument hier minder heftig dan in andere landen. In Duitsland daalde de consumptie met 5 procent en in zuidelijk Europa nog veel meer.

Overigens hebben pluimveeproducenten in Nederland hier ook veel last van gehad, omdat veel van ons kippenvlees wordt geëxporteerd.

Lees ook:
Europese kipconsumptie raakt in vrije val

Of kijk eens in ons nieuwsdossier:
vogelgriep

Reageer op dit artikel