nieuws

Kort geding Osse vleesverwerker tegen NVWA

Industrienieuws

Vleesverwerker Willy Selten in Oss heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vanwege de sluiting van het bedrijf.

Kort geding Osse vleesverwerker tegen NVWA

De productie is stilgelegd na een inval, vorige week vrijdag, vanwege het vermoeden dat het bedrijf paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. Het is onbekend of er een verband is met de recente vondst van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden. De vleesverwerker wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Juridisch adviseur Frank Peters zegt dat een bedrijf alleen gesloten kan worden als er gevaar bestaat voor de voedselveiligheid en volksgezondheid. Volgens hem is daar geen sprake van. Het kort geding dient donderdagmiddag bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven in Den Haag.

Vleesgroothandel Willy Selten is volgens de eigen internetpagina gespecialiseerd in uitbenen en snijden van rundvlees. Vlees dat wordt geïmporteerd uit Europese landen, wordt verwerkt en gaat naar handelaren, slagers, vleesverwerkers of rechtstreeks naar supermarkten. Er werken 100 mensen bij het bedrijf. Medewerkers klagen dat ze sinds vrijdag niet weten waar ze aan toe zijn en niks horen. Een groepje meldde zich dinsdagochtend bij een gesloten poort. (Bron: ANP)

Reageer op dit artikel