nieuws

Keten Duurzaam Rundvlees verovert plek

Industrienieuws

Er is veel Iers, Belgisch en Frans vlees in ons land. Dat moet veranderen.’ Wim van Haeren van Van Hattem Vlees verklaart de lancering van Keten Duurzaam Rundvlees.

Keten Duurzaam Rundvlees verovert plek

Runderen die geslacht worden onder het kenmerk van Keten Duurzaam Rundvlees zijn afkomstig van in Nederland gehouden vleesrassen. Er is behoefte aan een luxe segment Nederlands rundvlees met een onderbouwd verhaal. Daarom hebben Van Hattem Vlees en HeijdraVleesvee  het initiatief genomen om te komen tot de Keten Duurzaam Rundvlees (K.D.R.). Dit is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse vleesveehouders, slachters, vleesindustrie, slagers, supermarkten en grossiers. K.D.R levert vlees van rassen die gedurende minimaal 3 maanden in ons land zijn gemest en die genetisch voor meer dan 50% van vleesrassen stammen.

 

Foto vlnr: De initiatiefnemers van Keten Duurzaam Rundvlees (KDR): Wim van Haeren, Ben van Hattem (beiden Van Hattem Vlees) en Edwin Heijdra (Heijdra Vleesvee).

 


Lees het hele artikel in de industrie-special bij Vleesmagazine die 18 december verschijnt.

Reageer op dit artikel