nieuws

Kerstgourmet: man kiest rundersteak, vrouw kip

Industrienieuws

Vrouwen geven de voorkeur aan kip en talapiafilet. Mannen gaan eerder voor rundersteak, hamburgers en varkensfilet bij het gourmetten. Dat blijkt uit een Kerst Gourmetenquête die Intomart GfK gehouden heeft in opdracht van C1000.

Kerstgourmet: man kiest rundersteak, vrouw kip

Het liefst gourmetten Nederlanders met hun eigen familie of gezin. Maar liefst 64% geeft hier de voorkeur aan. Slechts 3% van de gourmetters geeft aan het liefst met de schoonfamilie te gourmetten. Volgens de ondervraagden heeft gourmetten zo zijn positieve, maar ook zijn negatieve aspecten. Positief aan gourmetten is de gezellige sfeer (82%), het samen lang aan tafel zitten (76%) en het feit dat iedereen zijn eigen maaltijd kan samenstellen (67%). Als negatief wordt ervaren, de geur die het gourmetten geeft (62%), het schoonmaken van het gourmetstel (45%) en de rommel naderhand (35%). Daarnaast geeft maar liefst de helft van de gourmetters aan, dat ze na het gourmetten niet meer ergens anders heen durven omdat hun kleding dan teveel stinkt.

Reageer op dit artikel