nieuws

Jansen Vlees Totaal failliet verklaard

Industrienieuws

Jansen Vlees Totaal is eergisteren failliet verklaard. De Bathmense vleesverwerker en slagerij vroeg zelf het faillissement bij de rechtbank aan meldt De Stentor.

Jansen Vlees Totaal failliet verklaard

Bij Jansen Vlees Totaal werken elf mensen in vaste dienst en een aantal oproepkrachten. Curator mr. Van Weelderen heeft besloten om het bedrijf tenminste vandaag nog open te houden en zo zichzelf wat meer tijd te gunnen om de kansen op een eventuele doorstart te beoordelen. ‘Door de economische tegenwind en teruglopende opdrachten heeft Jansen Vlees het niet kunnen bolwerken’, zegt Van Weelderen’ in De Stentor. ‘Ik moet nog beoordelen of een doorstart mogelijk is. Daar hoop ik snel uit te zijn.’

Het bedrijf bestaat uit een slagerij en een aangrenzend pand waar vlees wordt verwerkt. Jansen leverde behalve aan de eigen slagerij aan de voorkant van het pand aan horeca, groothandel en instellingen. Jansen Vlees Totaal werd in mei 2011 overgenomen door J. Westenbrink uit Wijhe. Daarvoor was het bedrijf eigendom van Bathmenaar Jan Jansen. Jansen, die eerder dit jaar na een ernstige ziekte overleed, bouwde de oorspronkelijke slagerij uit tot een groter vleesverwerkend bedrijf. (Bron: De Stentor)

Reageer op dit artikel