nieuws

Hema wil Beter Leven ster op rookworst

Industrienieuws

Hema wil haar rookworsten voorzien van een Ster van het Beter Leven Kenmerk.

Hema wil Beter Leven ster op rookworst
Hema komt met een vegan-variant van de populaire rookworst. Foto: Hema

In 2013 wil HEMA een begin maken met de overgang naar het gebruik van Sterrenvlees, schrijf Out of Home Shops. De keten maakte deze informatie bekend aan Natuur&Milieu. Die organisatie heeft onlangs wederom haar rookworstentest gedaan, dit keer over het seizoen 2012-2013.

Uit de test kwamen de rookworsten van HEMA als het lekkerst naar voren. Qua duurzaamheid en dierenwelzijn scoren deze echter nog steeds niet goed. Natuur&Milieu is daarom zelf vooral gecharmeerd van de runner-up: de Extra Magere Rookworst van Unox met één Ster van het Beter Leven Kenmerk.

Reageer op dit artikel